Hangisini Almalı, Samsung Galaxy S6 mı Galaxy S6 Edge mi?

 

Sponsorlu Bağlantılar

Dün sizler için yayınladığımız Samsung’un yeni amiral gemilerine yönelik Hangisini almalı, Samsung Galaxy S6 mı Galaxy S6 Edmi mi konulu yazımızın ikinci bölümüne devam ediyoruz. Eğer ilk bölümü okumadıysanız buradan okuyabilirsiniz.

Bu bölümde Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge‘ye yönelik donanım, performans, hafıza, kamera ve resim kalitesinden, batarya ömrü ve ses kalitesine kadar bir çok sorunuza daha cevap vereceğiz.

Donanım, performans ve hafıza

Soru 11: 128 GB’lık versiyonda ne kadarlık boş kullanılabilir alan var?

Cevap: Öncelikle, format atıp cihazı sıfırladıktan sonra 128GB’ın 119.2GB’a eşit olduğunu dikkate almamız gerekiyor. Buna göre, TouchWiz arayüzü ve işletim sisteminin 15.26 GB yer kullandığını gördük ve geriye boş alan olak 104 GB kaldı.

Soru 12: Eski sürümler ve orijinal Android’e kıyasla yeni TouchWiz arayüzü ne kadar hızlı?

Cevap: Performans, yüklenen uygulama ve ayarlarla bağlantılı olarak cihazdan cihaza değişebilir. Ancak genel olarak, yeni TouchWiz’in eski versiyonlara göre çok daha net ve stabil, orijinal Android ile de aynı seviyede çalıştığını söyleyebiliriz.

 

Kamera ve resim kalitesi

Soru 13: Kamera ayarlarında etkinleştirilmeden, deklanşöre(çekme butonuna) basarak iPhone’daki gibi çoklu fotoraf çekilebiliyor mu?

Cevap: Evet, kamera çekme butonuna basılı tutarak bunu yapabilirsiniz. Ayrıca, ses kısma butonuna basılı tutarak da bunu yapmak mümkün.

Soru 14: Galaxy S6’nın mı S6 Edge’nin mi kamera kalitesi daha iyi?

Cevap: Her iki model de 16MP arka ve 5MP önde yer alan aynı kamera ile geliyor. Bu sebeple kamera kalitesi iki modelde de aynı.

Batarya ve şarj

Soru 15: Bazıları S6 serisinin Quick Charge 2.0 ile çalıştığını söylüyor. Bu doğru mu? Doğruysa herhangi Quick Charge 2.0 şarj aletini kullanmak mümkün mü?

Cevap: Galaxy S6 ve S6 Edge hızlı şarj desteğiyle geliyor, ama Quick Charge 2.0 sertifikalı değiller. QuickCharge teknolojisi sadece Qualcomm Snapdragon işlemcisi olan cihazlarda kullanılabilir. Her halükarda QuickCharge 2.0 şarj aletiyle cihazı şarj etmek mümkün, ancak bu en iyi sonuçları vermeyecektir.

Soru 16: 10 dakikalık şarj gerçekten de 4 saatlik kullanım sunuyor mu?

Cevap: Hayır, 10 dakikalık şarj cihazın bataryasının %15’ini dolduruyor ve bu eğer video izlemek ve oyun oynamak gibi bir düşünceniz varsa, şarjınızın kısa süre içinde biteceğini göze almalısınız. Ancak 10 dakikalık şarj sonrası cihazı bekleme modunda kullanıp, sadece aramalarda kullanırsanız, evet, size 4 saat yetecek bir şarjınız olacaktır.

Soru 17: Teknik olarak ekranı daha fazla özelliğe sahip olmasına rağmen, neden S6 Edge’nin şarjı daha uzun gidiyor?

Cevap: Akıllı telefonların bataryalarının testini yaparken, biz her zaman ekran parlaklık ayarını 200 nit olarak ayarlıyoruz. Galaxy S6 Edge’nin en yüksek ekran parlaklık seviyesi 180 nit ve bu daha az enerji demek. Bu ve ayrıca, Galaxy S6’nın bataryasının 2550mAh olması sebebin kendisidir.

Ses kalitesi

Soru 18: iPhone 6 ve HTC One M8 veya M9 ile kıyaslandığında, S6’nın hoparlörü nasıl?

Cevap: Ses yüksekliği açısından, benzer seviyelerdeler. Galaxy S6 ve S6 Edge 73.7 ve 75.4 desibel ses çıkarıyor ve bu 7.2.8 desibel ses yüksekliğine sahip HTC One M9’dan daha yüksek. iPhone 6 ise 74.5 desibel ile S6 ve S6 Edge arasında bir yerde duruyor. Ancak bu test sadece ses yüksekliğine yönelik yapıldı, ses kalitesi için değil. Eğer ses ve hoparlör için telefon alacaksanız, One M8 ve M9 daha iyi bir tercih olabilir.

Ülkemizde 2499TL’den Galaxy S6 ve 2999TL’den Galaxy S6 Edge’nin satışına başlandı. Umarız hangi modelin size daha uygun olduğuna yönelik cevabı vermişizdir. Aşağıda ayrıca Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge’nin yakın video incelemesini izleyebilirsiniz.

 

Sponsorlu Bağlantılar
FacebookTwitterGoogle+

Samsung note3 bazı programları silmek istiyorum nasil silebilirim rotsuz

Bu fiyata değmez. Üstelik fiyatlar 32Gb modelleri için. Diğerlerini düşünemiyorum bile. Micro SD slotu olsaydı daha mantıklıydı ama Samsung yine paragöz tavrını sergilemiş.

Nexus 6 almalıyız. Samsung=çöp

cahil sözlüğü

S6 edge

Hiçbiri

235 Okunma 15 Nis 2015

Yorumlar


Sen de Yorumla!